Blomstra tomatnäring

Blomstra Tomatnäring bygger på banbrytande och prisbelönt forskning vid SLU. Blomstra tomatnäring innehåller alla essentiella växtnäringsämnen i rätt proportioner för optimal tillväxt och minimerad miljöpåverkan. Bevattning med Blomstra tomatnäring säkerställer optimal tillgång på alla näringsämnen i alla skeden av plantans utveckling, vilket ger god tillväxt och kvalitet på frukt och smak. Tillför Blomstra tomatnäring vid varje vattning för smakrika tomater.

Tomatplantor är snabbväxande och konsumerar relativt mycket växtnäring i förhållande till sin storlek, och behöver växtnäring ifrån sådd och hela vägen fram till skörd. Det absolut bästa tillvägagångssättet är att tillsätta 2,5 ml (1 ml = 1 kryddmått) per liter vatten och konsekvent vattna med enbart denna lösning. Detta säkerställer att plantan har optimal tillgång på alla näringsämnen i alla skeden av dess tillväxt och utveckling, inklusive fruktsättning, vilket ger god tillväxt och kvalitet på frukt och smak. Ytterligare fördelar är att man inte riskerar feldosering vid enskilda appliceringstillfällen eller att tidigare tillsatt växtnäringsdos dräneras ur kruka eller matjord.

Olika tomatsorter växer olika snabbt. Om du vet eller märker att din sort växer utmärkande fort kan du testa att höja till 3 ml Blomstra per liter vatten. Om du märker att tomaten får svag smak och brist på sötma betyder det att den växer för snabbt. Testa då att sänka tillsatsen Blomstra med 1 ml per liter vatten fr o m fruktsättning.

För utomhusodling bör sådd inte äga rum förrän dygnstemperaturen är konsekvent över 10° C. För inomhusodling är sådd lämplig i slutet av februari fram till mitten av mars, för utomhusodling mellan slutet av mars och början av april. De flesta tomatsorter behöver ca 100 dagar för att nå mognad innan de kan producera frukt, vilket är en bra indikator på när man senast bör så planta.